NASO logo
В рамките на проект „Създаване на Център за „подкрепена“ заетост на хора с увреждания“, изпълняван от Национален алианс за социална отговорност (НАСО) в партньорство със Сдружение „Агенция за социално развитие – Вижън“, съфинансиран от Фонд „Социална закрила“ по договор № РД04 – 195/01.09.2016 г., специалистите от Центъра започнаха работа по набирането на хора с увреждания в трудоспособна възраст и желаещи да започнат работа на отворения пазар на труда. Бяха осъществени редица контакти със социални услуги на територията на гр. Варна, както и в други градове на страната, с цел откриване на подходящи потребители за включването им в проектните дейности и свързването им с работодатели. Същевременно бяха създадени връзки с работодатели посредством мрежата от членове и партньори на НАСО. 
Към момента все още се търсят хора с увреждания, които да бъдат подкрепени чрез услугите на специалистите от Центъра за „подкрепена“ заетост, с цел включването им в обучения, консултации и предоставяне на психологическа подкрепа за придобиване на комуникативни и социални умения, изготвяне на професионален профил и насочване към възможно най-подходящия работодател.
Подкрепа ще бъде осигурена и на работодатели за преодоляване на дискриминационните им нагласи при наемането на представители на уязвими групи на пазара на труда. Всички работодатели, които желаят да бъдат включени в база данни, съдържаща информация за предоставени от тях работни места за хора с увреждания, могат да заявят своето желание за участие в дейностите на Центъра. По този начин, след проведените на място и по телефон консултации, представителите на целевата група на хора с увреждания ще могат да използват базата данни и да се свържат с избрани от тях работодатели.
В допълнение към реализирането на дейностите на Центъра и с цел включване на лица с увреждания, на 13.10.2016 г. от 11:30 ч. и 15:30 ч. на адрес гр. Варна, ж.к. „Чайка“, бл. 22. ще се проведат два тренинга. Те ще съдържат следните панели:
1. Swоt анализ (силни страни/слаби страни/възможности/препятствия);
2. Основни насоки при интервю за работа: правила при формална комуникация, основни етапи на интервюто;
3. Основни насоки при изготвяне на автобиография и мотивационно писмо;
4. Дискусия.
Всички желаещи са добре дошли, като за повече информация и/или участие в индивидуална консултация, можете да се свържете с представител на НАСО на и-мейл адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..
 

Настоящата публикация е изготвена в рамките на проект „Създаване на Център за „подкрепена“ заетост на хора с увреждания“, съфинансиран от Фонд „Социална закрила“ по договор № РД04 – 195/01.09.2016 .