11 12 13

 

 

Агенция за социално развитие „Вижън“, в партньорство с Национален алианс за социална отговорност (НАСО), организира за служители, доброволци, социални предприемачи и управители на социални услуги за хора с увреждания безплатно обучение в рамките на проект „Бъдещи лидери на хора с увреждания“ (D-LoT).

Агенция за социално развитие „Вижън“ и НАСО участват в „Бъдещи лидери на хора с увреждания“ (D-LoT) – международен проект, ръководен от Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания (EASPD), целящ да развие капацитета на специалистите в сектора на работа с хора с увреждания от Централна и Източна Европа. В тази връзка, търсим кандидати за участие в иновативно обучение, което ще се проведе от м. февруари до м. април 2017 г.

Обучението включва:

 1. Он-лайн обучение: избраните кандидати ще бъдат включени в интензивно он-лайн обучение (на английски език), съдържащо 10 модула. Обучителният материал е със специална насоченост към управители на социални услуги за хора с увреждания. Он-лайн платформата за обучение дава възможност за гъвкаво структуриране на обучението, така че то да бъде съчетано с работните ангажименти на обучаемите лица. Платформата съдържа и „Knowledge centre“, който представлява панел с обучителни материали, допълващи обучението. Преди да започнат он-лайн обучението, участниците ще бъдат включени в еднодневна обучителна сесия в гр. Варна, за да се запознаят с он-лайн платформата, модулите за обучение, както и да получат информация за възможностите за работа едни с други от дистанция.
 2. Уъркшоп: обучаемите лица ще могат да участват и в уъркшоп в гр. Варна, организиран от Агенция за социално развитие „Вижън“ и НАСО. Той ще бъде насочен към обсъждане качеството на социалните услуги в България и предимно на тези за хора с увреждания. Ще се дадат примери за добри практики и проекти за изграждане на система за качество на социалните услуги, като същевременно ще се дебатират и мерки за нормативни промени.
 3. Мрежа на участниците в D-LoT: участниците в обучението ще получат сертификат и ще станат част от мрежата на проект D-LoT, представляваща европейска мрежа за обмен на знания в сферата на социалните услуги за хора с увреждания.

ЗАЩО ДА КАНДИДАТСТВАТЕ?

 • За да придобиете нови знания в сектора на работа с хора с увреждания, както и да създадете нови контакти с различни заинтересовани страни;
 • За да успеете да приложите иновативни практики във Вашата ежедневна работа;
 • За да усвоите лидерски умения и качества за работа в мрежа;
 • За да получите нови знания и умения благодарение на новосъздадените контакти по време на обучението;
 • За да се включите в мрежата на участниците в D-LoT. Ако сте сред обучаемите лица, ще получите перманентен достъп до платформата за обучение, създадена по проект D-LoT, и ще имате възможност да станете част от мрежата с членове на EASPD без да плащате членски внос в продължение на 6 месеца. Чрез участието си в мрежата, Вие ще можете да получавате информация за работата на EASPD на европейско ниво, както и да кандидатствате съвместно с европейски партньори по програми, финансирани от Европейския съюз.

КОЙ МОЖЕ ДА КАНДИДАТСТВА?

 • Служители, доброволци, социални предприемачи, управители или научни работници в сферата на социалните услуги за хора с увреждания;
 • Кандидатите трябва да имат минимум 6 месеца опит в предоставянето на социални услуги за хора с увреждания;
 • Кандидатите трябва да имат средно ниво на владеене на английски език;
 • Кандидатите трябва да вземат участие във всички свързани с обучението дейности.

КАК ДА КАНДИДАТСТВАТЕ?

 1. Попълнете формуляра за кандидатстване, който можете да намеритe тук.
 2. Изпратете Вашето CV на български или на английски език на и-мейл адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Ако CV-то Ви е на български език, приложете към него кратко описание на професионалния Ви профил на английски език.

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ

 • Участието в он-лайн обучението е напълно безплатно.
 • Пътните разходи на участниците, живущи извън гр. Варна, свързани с уъркшопа и обучителната сесия, ще бъдат покрити от бюджета на проекта.
 • Само участниците, преминали цялото он-лайн обучение до 30 април 2017 г. и присъствали на придружаващите го уъркшоп и обучителна сесия в гр. Варна, ще получат сертификат и ще могат да се включат в мрежата на участниците в D-LoT.

 


Тази публикация е част от проект „Бъдещи лидери на хора с увреждания“ (D-LoT), финансиран от Stavros Niarchos Foundation. Фондацията не носи никаква отговорност за съдържанието на тази публикация и гледните точни, изразени в нея.
14