11 12 13

 

 

seminar1
 На 18 февруари 2017 г. във Варна се проведе семинар на тема „Стандарти за качество на социалните услуги“, организиран от Агенция за социално развитие „Вижън“ в партньорство с Национален алианс за социална отговорност (НАСО). Участие взеха близо 60 специалисти от социални услуги от Варна, Русе, Шумен, Бургас, Ямбол, Стара Загора, Разград и Търговище с цел обсъждане нормативите, практиките и работата по качеството на социалните услуги в България.
 
Модератор на събитието бе г-жа Жанета Георгиева, председател на Агенция за социално развитие „Вижън“. От името на НАСО и неговите партньори участниците поздрави г-н Георги Георгиев. Той представи работата на Националния алианс през последните години в областта развитието на социалните услуги, като обърна внимание на проучванията и разработките на Алианса в сферата на качеството на услугите и добрите практики от Европа. Председателят на НАСО представи и разработени от организацията стандарти и критерии за качество на социалните услуги.
 
Своя опит и добри практики по темата споделиха още специалисти от ДЦДУ „Дъга“ – Ямбол, ЦПЗ – Русе ЕООД, както и ЦСРИ „Импулс“ – Варна. В заключителната част участниците дадоха и свои лични предложения за критерии и стандарти за качество на социалните услуги в България, които ще бъдат обобщени от НАСО и предложени за обсъждане от отговорните институции.
 
Mатериалите от семинара можете да намерите на следните линкове:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Тази публикация е част от проект „Бъдещи лидери на хора с увреждания“ (D-LoT), финансиран от Stavros Niarchos Foundation. Фондацията не носи никаква отговорност за съдържанието й и гледните точки, изразени в нея.14