vision-broshyra3vision-broshyra4


vision-broshyra2vision-broshyra1

 


15 години Агенция за социално развитие Вижън 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 


 10 ГОДИНИ ВИЖЪН

Това издание е част от 10-годишната история на една идея за създаване на организация, която да стимулира и развива таланта и способностите и да води към успех.
Каталогът е среща с творци, посветили себе си и творчеството си на тази идея, дали нещо от себе си, за да бъдат реализирани всички онези прекрасни и истински неща постигнати през първите години от работата на Агенция за социално развитие ВИЖЪН.
Оказа се, че творчеството и талантът са мощно средство за преодоляване на бариери и ограничения и гарантират успешен ход към успеха, в който времето често губи своите измерения.
През първите 10 години на ВИЖЪН, художниците от Творческа къща ВИЖЪН АРТ реализираха изключително наситен творчески десант, включващ поредица от пленери, изложби, конкурси, клубно-консултантска работа, и участваха в осъществяването на повече от 60 успешни проекта на организацията. Те бяха най-активната част от хилядите приятели, сътрудници и партньори на ВИЖЪН през тези десет години.
Искрени благодарности на всички, които с перо и четка правеха посланията на ВИЖЪН достъпни и видими за всички, не само в България.
Част от картините, творени под покрива на Творческа къща ВИЖЪН АРТ, отдавна са някъде из Европа и разказват за ВИЖЪН, за нейните хора и идеи.
Сърдечни благодарности на художниците от професионалното съсловие във Варна, които с душа, сърце и професионализъм направиха възможно създаването на клубовете по изобразително и приложно изкуство и иконопис, привлякоха интерес, създадоха професионално творчество и успешно скъсяваха пътя до усещането за успех.
На художниците, творците, сътрудниците, колегите и приятелите на Агенция за социално развитие ВИЖЪН, на всички наши партньори - ЧЕСТИТА ДЕСЕТА ГОДИШНИНА!
На всички желая здраве и успех!
Георги Георгиев
Учредител и председател
на Агенция за социално развитие ВИЖЪН


Виолина Пейкова
ИЗВЪН ВРЕМЕТО
стихове
Агенция за социално развитие ВИЖЪН
Библиотека “Полет”
Варна, 2008 

 

 

 

 

 


Eмилия Хаджева
ПОКАНА ЗА ТАНЦ
стихове
Агенция за социално развитие ВИЖЪН
Библиотека "Полет"
Варна, 2009 

 

 

 

 

 


Десет години ВИЖЪН
Повярвайте ми, това са най-дълго писаните от мен редове. Дни наред, многократно сядах пред белия лист и не успявах да напиша и една дума. Защото за това, което искам да напиша, са нужни томове, а не страници. Защото всичко, за което бих искал да разкажа е истинско, пълно и препълнено с човещина, духовност и себераздаване.
Трудно ми е да повярвам, че са изминали 10 години от онази премиера на една истинска идея за създаване на организация, която да подкрепя, да стимулира, да развива и да води към успех таланта и способността във всеки от нас и най-вече в тези, които трябва да преодоляват множество бариери и ограничения, за да бъдат равни с останалите и да успяват. Въпреки всичко! Още по-трудно ми е да приема, че за тези 10 години действително се случиха толкова съдържателни, полезни, нужни и пак казвам - истински неща.
В реализираните над 60 проекта, някои от които за първи път в България, са осъществени европейски модели и практики в подкрепа на хиляди хора и организации от Варна и България.
В работата ни през тези 10 години взеха участие стотици сътрудници и партньори. Дълбок поклон и благодарност към всички, които разбраха и повярваха в идеята и мисията на Агенция за социално развитие ВИЖЪН и се докоснаха по свой начин до нейните първи 10 години.
Специална благодарност към пишещите творци от Вижън арт и техните приятели - автори на настоящия литературен сборник, посветен на нашата годишнина.
Толкова млади и толкова мъдри могат да бъдат само хора, които са надживели болката и дребнавостите на днешния ни ден. Това са богати хора, богати на сила, мъдрост, дух, талант и обич човешка. Пред нас е тяхната седма книга… Благодаря им за тази книга, за всичко казано в нея, за посланията и пожеланията! На авторите, на всички творци от Вижън арт, на всички колеги и приятели на Агенция за социално развитие ВИЖЪН, на всички партньори, на тези, които ни подкрепят и тези, които приемат нашата подкрепа - ЧЕСТИТА ДЕСЕТА ГОДИШНИНА!
На всички желая здраве и открит път към успеха - личен и общ!
Георги Георгиев
Учредител и председател
на Агенция за социално развитие ВИЖЪН


ДРУГИ ИЗДАНИЯ НА ВИЖЪН

Библиотека “Полет”
Любовта в нас… Стихотворения, есета. - Варна, 2001
Усещане. Стихове. Радостина Ангелова. - Варна, 2002
Думи на душата. Стихове, есета. - Варна, 2003
Обречени на обич. Стихове. Веселина Стоилова. - Варна, 2004
Можеш…Стихове. Силвия Костадинова. - Варна, 2004
Небе до поискване. Литературен сборник. - Варна, 2006
Литературен сборник “Десет години” - Варна, 2007
Извън времето. Стихове. Виолина Пейкова - Варна 2008

Библиотека “Право на избор”
Уверено поведение - стъпка към успеха. - Варна, 2000
Система на личните асистенти - модели и практика. Тематичен сборник. - Варна, 2001
Каталог на социалните услуги. - Варна, 2002
Паралел. Бюлетин. - Варна, 2002
Каталог “Приложно изкуство” - Варна, 2002
CD Гласове от “ВИЗИЯ” - музика - Варна, 2004 - първо издание.
CD ВИЖЪН МЮЗИК - музика - Варна, 2005 - второ издание
Каталог ВИЖЪН арт - Варна, 2005
Каталог “Десет години” - Варна, 2007
Литературен сборник “Десет години” - Варна, 2007
Вестник “ВИЗИЯ” Варна, 2004, 2005, 2006, 2007, 2007, 2007, 2008